I lou manatu, o i ai se pusa apa fou "fa'ate'ia" oe?

A o faagasolo taimi, ua faasolosolo malie lava ona iloa e tagata le tulaga lelei o meaai tuuapa, ma o le manaoga mo le faʻaleleia atili o le taumafa ma tupulaga laiti ua mulimulitaʻia le isi.

Fa'ata'ita'i le tu'u apa aano o le aoauli, e mana'omia e tagata fa'atau e le gata o le tofo lelei ae fa'apea fo'i le afifi matagofie ma fa'apitoa.

O lenei mea e manaʻomia ai le au gaosi oloa e faʻatalanoaina i taimi uma i luga o le faʻavae o le faʻamautinoaina o le lelei ma faʻalauiloa le faʻapipiʻiina o mea fou.

O le mamanu fou o le afifiina o loʻo faʻaalia ai le faʻamoemoe o le gaosiga ma faʻaleleia le manaʻoga o tupulaga talavou e faʻatau.

I lou manatu, o i ai se pusa apa fou "fa'ate'ia" oe?

A o oʻu laʻitiiti, soo se taimi lava ou te maʻi ai ma fiva, e alu atu loʻu tamāmatua i lana uila.I ni nai minute, na te toe aumaia la'u apa loquat e sili ona ou fiafia i ai.

I Minnan, lea e tele ai le loquat, o loquat apa e masani lava i faleoloa.

Faatasi ai ma le leo "Yi La", na matala ai le gutu o le apa, ma faʻaalia ai se loquat tioata.Sa ou uuina se sipuni u’amea i le itu o lo’u gutu.

O le loquat, lea e susu i le suka vai, ua aveesea le tofo oona ma astringent.E suamalie ma manogi.E tasi le supa mālū gutu e fa'afefe i le fa'a'i, ma'i malulu ua alu afa.

Mulimuli ane, ina ua ou alu i le iunivesite, na ou iloa ai o tagata iina sa i ai foi le ituaiga apa malulu, ae o loquats i totonu na suia i le peach samasama, Sydney, moli, pineapple.

I aso ua tuanaʻi, o le faʻamafanafanaga sili o maʻi o le 'ai apa meaai.

O le apa o le a fofo ai fa'ama'i uma.

I se tasi taimi, e leai se tamaitiiti na mafai ona tetee atu i le faaosoosoga o fualaau apa

E i ai se tu masani i le itu i saute o Fujian, lea e faia ai taumafataga uma, o le mea mulimuli e faʻaiʻu o le sua suamalie o fualaau 'apa.A 'ai e tagata uma ma le musuā le fasi fualaau aina mulimuli i totonu o le ipu, ona inu lea o le supo seia oo i le mataua mulimuli, o le a manatu ua maeʻa le taumafataga.

I le vaitau o le 1980 ma le 1990, sa le fa'atapula'aina le va'aiga o fualaau 'aina apa.I le faaopoopo atu i le taua o le faʻaaliga mulimuli o taumafataga, asiasi i aiga ma uo, faʻamaʻi mamaʻi, aumai ni apa e lua o apa fualaau aina lelei, foliga lelei ma faʻamaoni.

E eseese ituaiga o apa fualaau aina, lea e lauiloa i nofoaga eseese.

Mo tamaiti, o fualaau 'apa o se fiafiaga faalua i le va'ai ma le tofo.

O fagu tioata manino lapotopoto ma fua o lanu eseese o loʻo taoto i totonu, e aofia ai pears, carambola, hawthorn ma bayberry O le sili ona manaia o le moli.

Laiti, lanu moli pulupulu petals, "poto" faamoega i totonu o le fagu, o vaega suamalie ma pulupulu e manino le vaaia, malamalama o se foliga, suamalie i le loto.

E pei o se pepe, uu le fagu “moli lea” i lou alofilima, afu ma le faaeteete, tofo malie, ma tofo lemu.O ia manatuaga matagofie e mo tamaiti uma na ola aʻe i lena vaitau.


Taimi meli: Aukuso-06-2020